Thursday, November 24, 2016

GROUP WHATSAPP

GROUP WHATSAPP Baru ni, organisasi aku memutuskan untuk membentuk satu group whatsapp. Semua personal perlu di add oleh ketua jabatan. Jadi aku pun di’add’ dalam group. Biasa le bila dah ramai, ada le kaki bodek, kaki ampu, yang nak menonjolkan diri dan hantar maklumat yang tidak berkaitan dengan objektif group. Memula rasanya nak left je. Tak bermanfaat. Tak de pula yang nak tegur. Tiba satu ketika, ada orang left. Jadi ada yang bertanya. Hmm… jadi lauk le. Aku respon yang menyampah dengan pantun, lagu dan puisi. Sentap kejap. Handphone aku pun memory kecil. Selalu “hang”. Nak jadi cerita, ada yang berdendam. Aku dah agak perkara ni. Memula, ada yang call aku guna telefon pejabat. Salah guna kuasa dan salah guna kemudahan pejabat. Jadi aku up dalam wassap. Tak berani mengaku dalam wassap. Lepas tu 4 ketua jabatan berusaha cari aku. Dapat pulak tu. Seterusnya serangan dari pentadbiran. Aku diminta melapur apa je yang nak post pada ketua jabatan aku. Lepas tu kena send pada pengerusi group dan tugas pengerusi group send dalam wassap. Apa kes? So aku pun left le. Lebih aman untuk aku.

4 comments:

Asa Loan Savings LENDING LTD said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

HENRIETTA FERNANDO said...

Halo,

Adakah anda sedang mencari pinjaman? Pinjaman peribadi, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, pinjaman penyatuan hutang dan lain-lain jenis pinjaman. Adakah anda telah dinafikan pinjaman oleh bank atau institusi kewangan atas sebarang sebab? Cari tidak lebih lagi kerana kami berada di sini untuk membantu anda dari segi kewangan. Kami menawarkan pinjaman yang dijamin kepada perniagaan dan individu dalam kadar faedah yang rendah dan kadar faedah yang berpatutan sebanyak 2%. Sekiranya berminat, e-mel kepada kami hari ini untuk memohon dan mendapatkan pinjaman segera.
Tiada cek kredit diperlukan, 100% dijamin.

E-mel kami: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam

Kellie Wilson said...

adakah anda memerlukan pinjaman tulen untuk tujuan perniagaan atau membayar hutang anda hubungi Encik Kellie Wilson sekarang untuk pinjaman tulen melalui e-mel: Oceanicfinance113@gmail.com atau +1 (267) 725-7570